Biologische kaas

keeskaas
Kees

Kees helpt bij het behoud van een verantwoord cholesterolgehalte, omdat het 60% minder verzadigd vet* bevat. Kees bestaat uit water en ‘droge stof’. Het + cijfer achter Kees geeft aan wat het vetgehalte is in droge vorm. Hoe hoger het getal, hoe meer vet de Kees bevat. Kees is 45+ en verschilt dus niet veel in vetgehalte van een traditionele 48+ kaas. Waarom is Kees dan toch zo anders?

In Kees vervangen we de verzadigde melkvetten door plantaardige vetten. De plantaardige vetten in Kees bevatten enkelvoudige en meervoudige onverzadigde vetten. Als bijdrage aan het behoud van een normaal cholesterolgehalte wordt ons aangeraden minder verzadigde vetten te eten en juist meer onverzadigde vetten. Daarom helpt Kees bij het behoud van een verantwoord cholesterolgehalte

* vergeleken met een 48+ kaas van vergelijkbare leeftijd

kaaswereldmalden_biologischekaass’Gravendaal
De familie Litjens uit het Gelderse Afferden maakt al sinds 1971 echte boerenkaas. In 1996 is men omgeschakeld naar biologische landbouw. Door deze pure manier van werken ontstaat er een prachtig eerlijk product.

De verse melk wordt niet behandeld wat inhoud dat de smaakstoffen behouden blijven. Daardoor krijgt de kaas een extra mooi karaker. De oude ’s Gravendaal kenmerkt zich door zijn pittige uitgesproken smaak.

Vetgehalte: 50+ Smaak pittig en zeer uitgesproken kaas